Cum e să stai la Hostel în București

În ultimii ani, datorită creșterii numărului de turiști din România și implicit din București, numărul hostelurilor din capitală a crescut considerabil. Mai mult decât atât, și calitatea acestora a crescut văzând cu ochii. Clienții hostelurilor din București sunt, în cea mai mare parte, turiști străini și doar ici și colo mai vezi câte un român. De ce? Primul motiv este faptul că acest tip de cazare încă nu este foarte cunoscut printre români. În al doilea rând, mulți dintre aceștia sunt sceptici atunci când aud că trebuie să împartă camera cu altcineva decât prietenii ori rudele lor. Hostelul este însă o alternativă de cazare extrem de prietenoasă, interesantă și ieftină. Iată de ce:

Ce este un hostel

Un hostel este un tip de hotel, după cum îţi dai seama şi după nume, însă pentru bugete restrânse. În general, la un hostel găseşti atât camere duble, cât şi camere cu 4, 6, 8 sau 12 paturi sau camere de familie, cu baie comună sau baie în cameră. Preţurile pot fi diferite, de la 7 euro pe noapte până la 15 euro pe noapte, în funcţie de condiţii. Hostelul înseamnă prietenie, socializare, a cunoaşte oameni noi dincolo de călătoria în sine şi de a pleca acasă cu poveşti de viaţă şi amintiri pe cinste.

little bucharest old town hostel centrul vechi bucuresti (1)

Cine sta la un hostel in Bucuresti?

Gândit iniţial pentru tineret, hostelul a evoluat şi, în funcţie de disponibilitate şi locaţie, poate găzdui şi familii sau grupuri de familii care vor să petreasca fără să cheltuiască prea mulţi bani. În principal, tinerii sunt cei care optează pentru acest tip de cazare pentru că se pliază pe nevoile şi cerinţele lor, fie că e vorba de un weekend de petrecut, un concert sau câteva zile la o conferinţă. De asemenea, în hosteluri stau şi mulţi solo-travelers, adică turişti ce călătoresc singuri şi aleg o astfel de cazare tocmai pentru că se pot împrieteni şi pot socializa cu alţi călători din lumea întreagă.

little bucharest old town hostel centrul vechi bucuresti (12)

Ce ofera hostelurile în București?

În principal, ai unde să dormi, unde să faci duş şi unde să îţi laşi lucrurile, mai ales că fiecare cameră este prevăzută cu locker individual (seif). Apoi vei găsi şi o bucătărie comună, utilată cu tot ce ai nevoie ca să îţi poţi pregăti mâncare de orice tip. De asemenea, există şi o sufragerie, unde, de obicei, se strâng oamenii şi schimbă impresii, mai cer sfaturi despre ce-i de văzut în zonă sau chiar strâng găşti pentru diferite drumeţii. Dacă totuşi mai câte ceva de lucru, oferă şi wi-fi gratuit, ca să poţi lucra în linişte în camera ta sau chiar în lounge. Tot în hosteluri, turiştii au acces la informaţii turistice şi activităţi precum tururi de oraş, excursii de o zi, pub crawls, tururi tematice etc.

little bucharest old town hostel centrul vechi bucuresti (10)

Cum e sa stai la hostel?

Ai spune că experienţa într-un cămin de studenţi te ajută. Numai că aici se impun bun simţ şi respect faţă de ceilalţi oameni care stau acolo. Dacă mergi cu gaşca de prieteni, ar trebui să iei în calcul că cineva va vrea să doarmă, altcineva va vrea să petreacă, cineva va mânca, iar cineva va sforăi.

little bucharest old town hostel centrul vechi bucuresti (3)

Hostel = distracție?

Normal că ne distrăm la hostel. Pe lângă living, unde poţi întâlni oameni de tot felul şi poţi schimba nişte poveşti uluitoare, la Little Bucharest Old Town Hostel sunt organizate şi seri sau zile tematice, de la seara de gătit până la ziua de făcut mărţişoare handmade. Mai ales dacă e vreme rea afară, cu siguranţă se găsesc chestii de făcut in the house. Dincolo de asta, amplasarea în Centru Vechi îţi dă ocazia să experimentezi tot soiul de localuri, de la cele tradiţionale până la subsoluri cu muzică rock. Ţine numai de preferinţe.

little bucharest old town hostel centrul vechi bucuresti (15)

Cât costă să stai la hostel în București?

Mult mai puțin decât la hotel, evident. În rețeaua Pura Vida Hostels de exemplu, preţurile variază între 8 și 30 de Euro, în funcţie de cameră, în mare parte, şi de locaţie.

little bucharest old town hostel centrul vechi bucuresti (4)

Cum faci rezervare si cum platesti

Primul pas, înainte să alegi hostelul, e să citeşti review-urile de pe TripAdvisor sau de pe Booking.com. Sunt foarte importante. După asta, citeşti regulile şi politicile fiecărui hostel în parte. Ca să îţi rezervi o cameră ori un pat, alege să faci rezervare directă pe site-ul hostelului, ca să obţii reducere de 10%. După ce ai primit confirmarea pe email, prezintă-te cu ea la check-in.

little bucharest old town hostel centrul vechi bucuresti (13)

Cum faci check-in la hostel

Înainte să pleci de acasă, asigura-te că ai google maps pe telefon sau o hartă în format fizic. Te ajută mult într-un oraş pe care nu îl cunoşti. Odată ajuns la hostel, trebuie să prezinţi buletinul sau paşaportul şi confirmarea rezervării printată, pentru orice eventualitate. Cere toate informaţiile de care ai nevoie de la început; de exemplu, care este programul hostelului, ca să nu rămâi încuiat pe dinafară. Little Bucharest Old Town Hostel din Bucureşti e deschis non stop, deci un trebuie să-ţi faci griji.

Mai multe despre Little Bucharest Old Town Hostel poți afla de pe www.littlebucharest.ro sau de pe paginile:

little bucharest old town hostel centrul vechi bucuresti (19)

***

Little Bucharest Old Town Hostel face parte din Pura Vida Hostels – prima rețea independentă de hosteluri din România ce include în acest moment două hosteluri în București (Peaches și Little Bucharest), două hosteluri în Vama Veche, Pura Vida Beach Hostel și Pura Vida Breeze Hostel, și unul în Bucovina: Dor de Bucovina.

______

Follow us on Facebook, Twitter and Instagram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *